De OmslagCarrousel

De Omslag Carrousel is gevuld met trainingen en workshops, gericht op wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik.

De Omslag Carrousel is een cyclus van 10 weken, waarin verschillende onderwerpen in workshops aan de orde komen. Van de praktische zaken als cv, vacature analyse, motivatiebrief tot omgevingssessie, zingeving en zichtbaarheid.

Elke week zijn er 2 workshops van
ca. 2 uur waarin we eerst ingaan op de praktijk en tijdens de tweede sessie diezelfde week het onderwerp verder uitdiepen.

Week 1 t/m 4:

De kandidaten hebben de mogelijkheid tot het volgen van verschillende workshops.

Week 5:

Herhaling en eventueel een spreker van buiten de organisatie (denk ook aan een ondernemerscafé als onderwerp).

Week 6 t/m 9:

De kandidaten hebben de mogelijkheid tot het volgen van verschillende workshops.

Week 10:

Herhaling en eventueel een spreker van buiten de organisatie naar behoefte van de boventalligen en inspelend op de vraag.
Hierna start de De Omslag Carrousel opnieuw.

Wat gebeurt er na de 10 weken?

Naast de Omslag Carrousel is er uiteraard ruimte voor individuele begeleiding, maar de hoofdtaak van de coaches is, om de trainingen in de Omslag Carrousel te verzorgen en daarbij te letten op de vraag en de behoefte van de kandidaat.

De kandidaat heeft zijn Omslagpunt bereikt en is arbeidsmarkt klaar. Hij heeft nu behoefte aan een sparringpartner op het gebied van jobhunting, solliciteren en netwerken. Dat betekent voor de coach dat er ad-hoc gereageerd moet kunnen worden op de behoefte van de kandidaat en dat je niet meer op gezette tijden een afspraak hoeft te maken. De coaching kan in dit geval ook heel goed via Skype, WhatsApp, Email of telefoon. Er hoeft niet perse face to face contact te zijn.
Elk traject is maatwerk en er zullen ook kandidaten zijn die wel behoefte aan de persoonlijke gesprekken. Ook dat is mogelijk, de voorkeur gaat uit naar de Ad-Hoc begeleiding.

Het einddoel is duidelijk, de route er naar toe ligt nog niet vast, er kan naar behoefte van de organisatie een wijziging gedaan worden in het aanbod van de trainingen/workshops.

Het aanbod van Buro Omslag zal zorgen voor een Omslag in denken en doen!